Momenteel is er veel aandacht voor veilig werken en beveiliging van kostbare data. In de pers wordt regelmatig gesproken over verlies van data, die onbedoeld in verkeerde handen is geraakt omdat de datadragers van de afgeschreven hardware niet op een juiste wijze zijn gewist en/of vernietigd.

Services for ICT is uw leverancier voor het gecertificeerd wissen (wipen) van gegevens, volledig conform de GDPR / AVG voorschriften

Naast wissen kunnen wij de datadrager ook fysiek vernietigen door middel van onze industriële harddisk shredder. Deze shredder vernietigt de datadragers tot kleine fracties.

Het vernietigde materiaal dient als grondstof voor nieuwe producten. 100% veilig en 100% milieuverantwoord!
Sinds 25 mei 2018 zijn in de EU nieuwe gegevensbeschermingsregels van kracht voor onder meer bedrijven, autoriteiten en verenigingen die persoonsgegevens verwerken. Zij zijn verplicht om ervoor te zorgen dat persoonlijke gegevens veilig worden verwijderd uit elk opslagmedium.

Certus Erasure software

Deze software garandeert 100% veiligheid voor het volledig wissen van gegevens. De software is gecertificeerd volgens het National Cyber Security Centre (NCSC) en voldoet aan de Common Criteria EAL3+. Dit is momenteel de hoogst toegekende veiligheidsnorm van de Europese Unie voor gegevensvernietiging.

Nadat de harddisks zijn gewist, wordt een gecertificeerd rapport aangemaakt met daarop alle serienummers, kenmerken van de datadragers en de bevestiging dat de data van de schijven verwijderd is.

Dit rapport is in overeenstemming met artikel 17 van de GDPR en zodoende het bewijs voor de gecertificeerde gegevensverwijdering van meerdere apparaten.

In de regeling Afgedankte Electrische en Elektronische Apparatuur die op 14 februari 2014 van kracht werd heeft de Nederlandse overheid in overleg met verwerkers en met producenten besloten als één van de eerste landen verwerking volgens de WEEELABEX-regels verplicht te stellen per 1 juli 2015.

Met onze Data Wipe Services en/of fysieke vernietiging van de datadragers bent u verzekerd van een solide en gecertificeerde oplossing voor het verwijderen van data op afgeschreven hardware.

Services for ICT biedt hiervoor een breed scala aan mogelijkheden:

· Datawipe per unit, zowel op locatie als in ons eigen Service Center.

· Fysieke vernietiging van de datadragers.

· Transport service.

· Afvoeren van oude hardware, inclusief datawipe en/of vernietiging van datadragers. Certificaten van uitgevoerde Datawipes en vrijwaring van overdracht van oude hardware zijn altijd inbegrepen.

· Maatwerk. Voor grotere batches denken wij graag met u mee en maken een voorstel op maat.

Datawipe en daarna fysieke vernietiging op klantlocatie, onder toeziend oog van de opdrachtgever is mogelijk !

Alle harddisks die wij middels onze industriële shredder vernietigen, worden op serienummer geregistreerd en gerapporteerd. Door middel van deze rapportage bent u gevrijwaard en is het aantoonbaar dat u de datadragers en/of de afgeschreven hardware op een verantwoorde wijze heeft laten vernietigen.